Psykoterapiassa keskitytään asiakkaan psyykkisen hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukemiseen. Psykoterapiassa koulutettu terapeutti tai psykologi auttaa yksilöitä, pareja tai perheitä käsittelemään ja ratkaisemaan erilaisia haasteita.
Psykoterapian yksilöterapia on hoito- ja kuntoutusmenetelmä, jossa hankalia asioita käsitellään keskustelemalla.
Seksuaalineuvonnan tarkoituksena on tarjota tietoa ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.
Kognitiivissa terapiassa autetaan asiakasta tunnistamaan ajattelumalleja, sekä ymmärtämään omaa kokemusmaailmaa ja käyttäytymistä.
Eroterapiassa voidaan käsitellä eroon liittyvä tunteita ja ymmärtää eroon johtaneita tekijöitä tarkemmin.
Perheterapiassa hoidetaan perheen vuorovaikutusta keskustelemalla kokemuksista, ajatuksista ja tarpeista.
Pariterapiasta on apua monenlaisissa parisuhteen haasteissa ja sen avulla voidaan miettiä keinoja vuorovaikutuksen parantamiseksi tai suhteen vahvistamiseksi.
Integratiivinen psykoterapia pyrkii lisäämään psyykkistä hyvinvointia ja parantamaan toimintakykyä.
Mindfulnessia hyödynnetään terapiassa vahvistamaan kykyä elää nykyhetkessä ja kuunnella ajatuksia, tunteita ja oman kehon tuntemuksia.
Voimavarakeskeisessä terapiamuodossa kiinnitetään huomiota erityisesti voimavaroihin ja niiden avulla pyritään muutokseen.
Ratkaisukeskeisessä terapiassa keskitytään menneisyyden sijaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sekä korostetaan yksilön voimavaroja.
Kriisi- ja traumaterapiassa käydään lävitse traumaattisia tilanteita ja niiden käsittelyssä hyödynnetään terapeuttisia menetelmiä, jotka ovat todettu vaikuttaviksi ja hyödyllisiksi.
Musiikkiterapia on ammatillinen terapeuttinen lähestymistapa, jossa musiikkia käytetään tukemaan kokonaisvaltaisesti hyvinvointia.
Kirjallisuusterapia voi tapahtua yksilö- tai ryhmämuotoisesti ja siinä käytetään kirjoittamista ja lukemista psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kognitiivinen käyttäytymisterapia (KKT) on psykoterapeuttinen hoitomuoto, jossa keskitytään muokkaamaan epätoivottuja ajattelu- ja käyttäytymismalleja asiakkaan psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.
Psykodynaamisen terapian keskeinen ajatus on, että menneet tapahtumat ja kokemukset vaikuttavat ja ohjaavat ajattelua, käyttäytymistä ja miten ratkaisemme ongelmia nykyhetkessä.
Kognitiivis-analyyttinen terapia keskitytään ymmärtämään potilaan ajattelu- ja käyttäytymismalleja sekä niiden taustalla olevia syitä ja alkuperiä.
EMDR-terapia (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) on psykoterapeuttinen menetelmä, joka on erityisesti suunniteltu auttamaan traumaattisten muistojen ja kokemusten käsittelyssä.
Psykoanalyyttinen psykoterapia avaa oven ymmärtämään ihmisen mielen monimutkaisuutta syvemmältä tasolta.
Psykodynaaminen psykoterapia auttamaan ymmärtämään, miten menneisyyden kokemukset ja tunteet vaikuttavat nykyiseen käyttäytymiseen ja tuntemuksiin.
Työnohjaus tarjoaa mahdollisuuden yksilöille tai ryhmille reflektoida työhön liittyviä asioita ja haasteita.